• HV Duiven heeft Rob Verhaaf aangesteld als trainer van de heren selectie en coach van Heren 1 voor het seizoen 2021 / 2022. Verhaaf (49) tekent voor twee jaar en gaat komend seizoen met de Heren 1 van de Duivense handbalvereniging opnieuw de Hoofdklasse in. Het tweede herenteam komt uit in de Tweede klasse van de afdeling Noord-Oost. Emiel Hartskeerl, voorzitter van HV Duiven, licht toe: “Rob heeft al een rijk verleden bij onze vereniging,  als speler en in diverse functies en is al ruim 30 jaar lid. Op een uitstap naar het toenmalige AHF (2 jaar) en Swift Arnhem (1 jaar) na, is hij altijd onderdeel van onze vereniging geweest. Daarnaast heeft hij ook al eerder een half seizoen aan het roer gestaan bij Heren 1. Hij kent de vereniging en de spelersgroep dus door en door en is de juiste man om hen te sturen in hun verdere ontwikkeling in de hoofdklasse. We kijken uit naar het nieuwe seizoen.”

    Verhaaf is op dit moment actief als jeugdtrainer bij HV Duiven en speelt zelf ook nog in het tweede herenteam van de Duivense handbalvereniging. Hij moest dan ook even nadenken over de vraag van zijn vereniging. “Hoofdtrainer zijn van Heren 1 kost nu eenmaal een flinke portie tijd en dat betekent ook dat ik zelf niet meer aan spelen toe zal komen.  Dat is jammer, want het blijft een geweldig mooi spelletje, maar ik wil mij volledig kunnen richten op het trainen en coachen  en dat is niet langer te combineren.  Ik ben blij dat ik deze stap kan maken en heb er ontzettend veel zin in om met deze groep aan de slag te gaan.”

    Versterking komend seizoen
    De oefenmeester mikt met zijn selectie op de subtop in de Hoofdklasse. “En wellicht in de toekomst zelfs promotie. Afgelopen seizoen is voor iedereen in het water gevallen vanwege corona, maar deze jonge en ambitieuze  groep is bij elkaar gebleven en kan alleen maar sterker worden. We zouden komend seizoen zowel de opbouw als hoekposities op korte termijn nog wel wat versterking kunnen gebruiken, maar we hebben gelukkig  ook nog een talentvolle lichting A-junioren, die komend seizoen aansluiting gaan vinden. Dat geeft veel vertrouwen voor een mooie toekomst.”

    De trainer en zijn nieuwe selectie starten in augustus de voorbereiding op de nieuwe competitie, die eind september van start gaat.