• Rob Wiegman en Emin Nimani samen aan de slag bij Dames 1 HV Duiven

    HV Duiven heeft Rob Wiegman en Emin Nimani aangesteld als hoofd- en assistent-trainer van de Dames 1 voor het seizoen 2024 / 2025. Wiegman (30) en Nimani (64) hebben voor een jaar getekend en gaan komend seizoen met de Dames 1 van de Duivense handbalvereniging opnieuw de Hoofdklasse in.

    Emiel Hartskeerl, voorzitter van HV Duiven, licht toe hoe de club het duo op het spoor kwam: “Rob en Emin hebben als duo een verleden bij Voorwaarts en Achilles, waar ze ook al met twee speelsters van onze huidige selectie hebben gewerkt. In de zoektocht naar een opvolger voor Arjan Schoock, (die eerder al bekend maakte te vertrekken na dit seizoen) kwamen we al snel bij hen uit. Ze maakten direct indruk in de gesprekken die we met hen voerden en tijdens de proeftraining die zij hebben verzorgd. Wij denken dat zij de juiste mannen zijn om onze Dames 1 verder te laten groeien en hebben heel veel zin in komend seizoen!”

    Wiegman (30) en Nimani (64) staan ook te popelen om aan de slag te gaan met de Duivense dames. “Deze ploeg doet het dit seizoen al heel goed als debutant in de hoofdklasse en wij zien dat er nog rek in zit bij deze jonge selectie. We willen deze speelsters graag helpen de volgende stap te zetten in hun ontwikkeling, als team en individueel kunnen ze nog mooie stappen maken.”

    De trainers gaan daarbij aan de slag in de voor hen vertrouwde rolverdeling. Wiegman: “Ik ben op papier de hoofdtrainer, Emin de assistent-trainer. We bespreken alles samen, maar de uiteindelijke keuze is wel aan mij als hoofdtrainer. In de praktijk werkt dat heel goed tussen ons. Ik geef ook de trainingen, waarbij Emin me helpt en daarnaast ook de ruimte heeft om individuele tips en aanwijzingen te geven aan speelsters.”