• Duiven- HV Duiven heeft Fred Wieland en Ben Klaassen aangesteld als trainersduo voor het eerste herenteam. Vanaf volgend seizoen staan de twee voor de spelersgroep van de heren van HV Duiven. Wieland fungeert hierbij als trainer / coach en Klaassen als assistent-trainer van het team dat afgelopen seizoen vierde stond in de hoofdklasse.

Wieland is geen onbekende in Duiven. Vorig seizoen stond de oefenmeester ook al voor de Duivense herengroep, maar moest hij vanwege privéomstandigheden stoppen. Dit seizoen is Wieland vastberaden om de klus af te maken en de uitdaging aan te gaan. “Het seizoen kwam vorig jaar voor mij abrupt ten einde. Ik ben blij dat ik een nieuwe  kans krijg met deze spelersgroep en ga deze uitdaging samen met Ben aan”, stelt Wieland.

Met de heren 1 gaan Wieland en Klaassen uitkomen in de Hoofdklasse A. De ambitie van het nieuwe duo is aankomend seizoen bij de bovenste vijf ploegen te horen. “Met onze selectie zijn wij een zeer sterke ploeg in deze competitie. Iedere tegenstander moet maar enorm zijn best doen om het ons lastig te maken. Vanwege het harsgebruik van veel tegenstanders zijn uitwedstrijden een lastiger verhaal, maar de afgelopen seizoenen heeft deze ploeg al laten zien dat we ook in die wedstrijden niet kansloos zijn”, aldus Wieland.

Klaassen en Wieland gaan nauw samenwerken en waar nodig de coach- en trainerstaken onderling verdelen. De twee leerden elkaar al jaren geleden kennen in de periode waarin zij bij Apollo drie seizoenen samen speelden. Klaassen vertelt: “Fred en ik weten precies wat we aan elkaar hebben. Ik heb heel veel zin om met deze groep aan de slag te gaan.