• Beste (ere)leden, en ouders van,

Zoals beloofd willen we jullie op de hoogte houden van de diverse ontwikkelingen rondom het sporten. Afgelopen week is duidelijk geworden dat we voorlopig nog niet gaan handballen in de vorm die we gewend waren. Dat is natuurlijk jammer, maar er zijn ook positieve punten te melden. Vanaf 11 mei mogen sportteams van alle leeftijden weer buiten trainen. Er is voor handbal een specifiek protocol opgesteld door het Nationaal Handbal Verbond (NHV), waarbij ook de voorschriften van NOC / NSF worden gevolgd.

Voor de leeftijdscategorie 19 jaar en ouder geldt dat er op één handbalveld maximaal 14 spelers aanwezig mogen zijn. Verder geldt nu in algemene zin (voor alle leeftijdscategorieën):

- De bal mag tussen een ongelimiteerd aantal personen overgespeeld worden.
    - De verschillende leeftijdscategorieën binnen een vereniging dienen elkaar zo min mogelijk te kruisen.

Het volledige protocol kunt u vinden via deze link: https://www.handbal.nl/blog/2020/05/09/update-handbalspecifiek-protocol/

WAT BETEKENT DIT VOOR TRAININGEN?

Wij zijn met onze trainers in overleg om te kijken welke mogelijkheden er zijn om volgens de gestelde regels buiten te gaan sporten. Het is in deze tijd dan ook fijn om te constateren dat de samenwerking met andere sportverenigingen prettig verloopt. We mogen gebruik maken van de velden van hockeyvereniging Westerduiven voor onze trainingen, wat natuurlijk heel fijn is.

We hebben onze trainers gevraagd buitenprogramma's te ontwikkelen. Zij gaan contact opnemen met hun teams om te bepalen met wie en wanneer er getraind gaat worden.

Trainers en begeleiders zijn verantwoordelijk om het protocol te kennen en na te leven. Wij adviseren dan ook om met minimaal 2 man de trainingen te verzorgen.

Wij snappen dat er leden en ouders zijn die hier liever van af zien. Onze vraag is wel om dit dan aan te geven. Uiteraard hebben wij alle begrip voor deze persoonlijke keuze van leden en (waar van toepassing) hun ouders.

Wij hopen van harte dat jullie en jullie naasten allemaal gezond zijn en blijven. We wensen jullie veel sterkte als dit onverhoopt niet het geval is. Hopelijk zien elkaar snel weer in goede gezondheid.

Mochten er toch vragen zijn dan zijn wij, Jeff Ronge (06 51786692) en Emiel Hartskeerl (06 42723240) bereikbaar en beschikbaar.

Met vriendelijke groeten,

Namens het bestuur van HV Duiven,