• In de week dat Feyenoord koploper is in de eredivisie en Ajaks haar eerste nederlaag moest incasseren stond voor ons op zaterdag 10 november om 09.30 uur de 3e uitwedstrijd op de planning in Ulft.
    Het vertrouwen was groot na 2 overwinningen, helaas was de scheids wederom 5 minuten te laat dus de psychologische oorlog voering van UGHV was begonnen. Vanwege corona geen begroeting dus dan maar een keiharde yel. De opdracht van de trainers was laag schieten vanwege de grote keeper, goed positiespel en snel overspelen. Als trainer begin je toch respect te krijgen voor leraren want aandacht krijgen en zorgen dat de kids LUISTEREN is nog niet zo makkelijk zo bleek achteraf.
    De tegenstander begon feller als ons en ze stonden dan ook al snel met 2-0 voor. Helaas was de scheids niet op de hoogte dat je vanaf eigen helft mag pas verdedigen dus moest “Mick Mayonade” even ingrijpen, verder liet de scheids veel toe waardoor het een fysieke wedstrijd werd. Mila kreeg wat klappen te verwerken, Finn werd geknepen en vast gehouden en daar moeten wij het nou juist niet van hebben. Door de fraaie aanvallen en goed positiespel kregen we toch de ene kans na de andere, helaas bleven we maar hoog gooien en hadden we ook wat pech in de afronding.
    Ruststand 4-3 dus even een peptalk van de trainers, ga zo door en denk vooral aan de boodschap om laag te gooien. “Komt goed trainers, gaan we regelen”
    Merle ging in de goal en de 2e helft ging van start, we drukte goed door en kregen veel kansen die ondanks de vele aanwijzingen toch weer hoog op de goal werden gegooid….
    Het bleef spannend en we kwamen op gelijke hoogte 4-4, we namen meer risico’s om te winnen maar verdedigend waren we af en toe ons mannetje kwijt waardoor UGHV uitliep naar een 7-4 overwinning. De scheids kwam tussendoor nog even naar de zijlijn om “vriendelijk” aan Mick te vragen of hij zijn snaveltje dicht wil houden, de scheids hielt hierbij overigens geen rekening met de 1,5 meter afspraak ;-)
    Conclusie, de scheids was niet best, de tegenstander was even goed als ons maar we moeten altijd als eerste naar onszelf kijken, kansen genoeg maar pech in de afronding voorkwam de 3e overwinning.
    Na de wedstrijd even kort spoedoverleg gehad met trainer Carlo, woensdag as. maar eens extra lang oefenen op afronden, en dan vooral……………...juist ja, “LAAG IN DE HOEKEN” gooien.